اصول چیدمان در رستوران و کافیشاپ – بخش اول
اصول چیدمان در رستوران و کافیشاپ – بخش اول
حتماً در طول زندگی خود بارها و بارها به مکانهایی مانند رستوران، غذاخوری و یا کافیشاپ سرزدهاید و مدتی از زمان خود را در این مکانها گذراندهاید.
شاید دقت کرده باشید که در هر رستوران و کافیشاپ، نکات کاربردی طراحی و دکوراسیون در جهت ایجاد فضای بهتر و رضایت مشتریان رعایت شده است. این نکات شامل مواردی مانند استفاده از رنگآمیزی مناسب برای فضا، استفاده از مبلمان و میز و صندلی راحت و هماهنگ با فضای کافیشاپ یا رستوران، نورپردازی مناسب با کاربرد آن فضا و حتی استفاده از لوازم و وسایل دکوراتیو میشود. مانند استفاده از وسایل قدیمی که حس نوستالژی را در مشتری ایجاد کند و او را به یاد گذشتههای نهچندان دور بیندازد. و یا حتی استفاده از المانهای زیبای طراحی مانند ایجاد فضاهای سنتی با استفاده از کاشیکاری و یا حتی بازسازی فضای اماکن تاریخی. به فراخور نوع استفاده از رستوران یا کافیشاپ و نوع تفکر و دیدگاه طراحان، این فضا میتواند تغییرات زیادی داشته باشد. فضایی گرم و صمیمی با درونمایهی سنتی باشد و یا فضایی روشن و مدرن با استفاده از رنگهای سفید و نورپردازی متفاوت.
اهمیت این موضوعات به حدی است که بسیاری از مشتریان، جدای از نوع غذا و خدماتی که در رستورانها یا کافیشاپها عرضه میشود، به دنبال فضای مناسب خود در این مکانها هستند. به صورتی که دیده میشود بسیاری از مشتریان ساعتهای زیادی را در این مکانها میگذرانند و حتی تعدادی از آنها امور روزمره خود را در این مکانها انجام میدهند. مانند دانشجویان و یا نویسندگان و یا حتی اشخاصی که شغل مرتبط با فضای مجازی دارند و در کنار فضای آرام کافیشاپ و همچنین صرف نوشیدنی محبوب خود به انجام امور خود هم رسیدگی میکنند.
حال در این مقاله به دور از تمامی این موارد به یکی دیگر از موارد مهم در طراحی کافه و رستوران میپردازیم که شامل نحوه چیدمان مبلمان، فاصله استاندارد بین مبلمان و میز و صندلی و فضای موردنیاز هر شخص برای استفاده از این مبلمان میگردد. به عبارتی فاصلهگذاری استاندارد بین میز و صندلی و مبلمان رستوران و کافیشاپ بسیار اهمیت دارد و بسته به نوع کاربرد و مساحت فضای مورداستفاده متفاوت است. در ادامه فواصل استاندارد برای استفاده از هر میز و صندلی را به اختصار مورد بررسی قرار میدهیم.
میزهای مربع شکل با طول و عرض ۹۰ سانتیمتر یکی از رایجترین میزهای مورداستفاده در رستوران و کافیشاپها هستند که جدای از شکل ظاهری و تنوع مدل، هم بهصورت دونفره و هم بهصورت چهارنفره مورداستفاده قرار میگیرند. در میزهای گرد هم به طور معمول قطر دایره صفحه میز ۹۰ سانتیمتر است. اما فاصله میان میز و صندلیهای قرارگرفته در رستوران یا کافیشاپ به چه میزان باید باشد تا استفاده از آنها راحت بوده و در مواردی که رفتوآمدی قرار است در بین آنها اتفاق بیفتد، مزاحمتی برای کسانی که پشت میز نشستهاند ایجاد نکند؟ اهمیت دیگر این موضوع هنگام خرید میز و صندلی برای کافه و رستوران مشخص میگردد که تعداد میز و صندلی قابلاستفاده در متراژ فضای موردنظر مشخص میگردد.