انواع چوب مبلمان

انواع چوب انواع چوب

انواع چوب

سختی یکی از ساده‎ترین راه‎های تشخیص چوب مورد استفاده در مبلمان است. برخلاف تصور عمومی، چوب سخت لزوما در مقایسه با چوب نرم سخت‎تر و سفت‎تر نیست. از دیدگاه گیاه‎شناسی، چوب سخت از درختان گُلدار تولید می‎شود، در حالی که چوب نرم از مخروطیون است. از چوب سخت و نرم برای همه موارد از اهداف ساختاری گرفته تا تزئینی استفاده می‎شود.

1)چوب سخت

چوب سخت از آنژیوسپرم‎هایی مانند افرا، بلوط و گردو حاصل می‎شود. این درختان سالانه برگ‎های خود را از دست می‎دهند. همانطور که آنها به آرامی رشد می‎کنند، چوب سخت دارای الیاف چوب متراکم‎تری می‎شود (الیاف تراشه و الیاف لیبوریفرم).

یک واقعیت جالب درباره چوب سخت این است برخی از گونه‎های چوب سخت نمی‎توانند در آب شناور شوند. به عنوان مثال، چوب درخت آهن سیاه (دمیراغاسی) شاید سخت‎ترین و سنگین‎ترین چوبی باشد که در آب فرو می‎رود.
انواع چوب

خواص چوب سخت

  • در مقایسه با چوب‎های نرم به آرامی رشد می‎کند. بنابراین، چوب سخت نسبتا گران است. البته موارد استثنایی نیز وجود دارد. به طور مثال، صمغ چوب سختی است که قیمتی قابل مقایسه با اکثر گونه‎های چوب نرم دارد.
  • چوب سخت بادوام است، درای الیاف ظریف و به هم پیوسته است و نیاز به نگهداری کم دارد.
  • از آنجا که محتوای شیره کم و مقاومت خوبی در برابر آتش دارد، از چوب سخت برای کفپوش چوبی استفاده می‎شود.
  • همچنین چوب سخت برای ساخت مبلمان استفاده می‎شود. با این حال، همه نوع چوب سخت برای ساختن مبلمان ایده آل نیست.

2)چوب نرم

چوب نرم از گیاهان ژیمناوس (مخروطین) است که درختانی همیشه سبز و دانه‎دار مانند کاج، صنوبر، سرو، ارس، چوب سرخ و سرخدار است. از آنجا که اکثر درختان همیشه سبز از درختان برگ ریز دارای تراکم کمتری هستند، قطع آنها آسان‎تر است. آنها همچنین بلند و مستقیم رشد می‎کنند و برش تخته‎های افقی چوب را آسان می‎کنند.
انواع چوب

خواص چوب نرم

  • معمولا چوب نرم شامل تراشه و براده‎های چوب است اما فاقد مجرا است. از آنجا که مجراها وجود ندارند، به چوب نرم، چوب غیر متخلخل نیز گفته می‎شود.
  • کمبود مجراها باعث می‎شود که چوب‎های نرم چسب‎ها را به سرعت جذب کنند و در نتیجه جلوه بهتری داشته باشند.
  • از چوب نرم معمولا در مصالح ساختمانی مانند قاب‎های سازه‎ای، روکش دیوارهای خارجی و داخلی، اتصالات، کفپوش، قالب و داربست استفاده می‎شود. در صنعت کاغذ و مقواسازی نیز کاربرد دارد.
  • مقاومت آن در برابر آتش ضعیف است.
  • ساختار ظریف و سبک، آن را به بهترین چوب برای مبلمان تبدیل کرده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *